Temuduga terbaik ?

Assalamualaikum :)

Eh , dah jun la . Hai june , please be nice to me :) And bye² May , you have been sooo nice to me n i enjoy it . Thanks Allah :) Thanks for this enjoyable , Alhamdulillah .

OKAY . back too the tittle . Weh . Aku dapat temuduga UPSI . Upsi wa cakap luu . Nak jadi cikgu la katakan . auw auw ^_^ Impian umi aku , and aku harap aku mampu tunaikan :)

Interview aku tu pada 30 mei 2013 , khamis , jam 2 petang .Aku dapat kos pendidikan sains pertanian . Sehari sebelum interview tu baru aku buat research sikit about sains pertanian . Dengan pengalaman before masuk matrik , aku dapat interview dekat uitm , masa interview tu diorang tanya kenapa pilih kos tu . Aku tak dapat jawab . haha . Sebab tu la aku buat research sikit pasal sains pertanian . Aku baca punya baca , tak faham sangat . Aku suruh zudin fahamkan , dia pun tak faham . hehe .

Then bia jer la . Aku just baca sikit² . Masa interview tu aku tawakal jer . Apa nak jawab nanti , hentam jer la . Berusaha dah , tawakal jer la kan ? :) Abah aku cakap perjalanan nak pergi tempat interview tu amik masa setengah jam jer . Kitorang bertolak pukol 1 . Alahai , pukol 1.45 (maybe) baru sampai destinasi . Gila tak cuak . Aku dah berdebar gila . Aku bawak adik aku temankan . Lepas daftar , tunggu kejap jer . Then nama aku dah kene panggil . Berdebar siotttt .  Aku ingat interview sorang² , alih² 4 orang sekali . Aku tenang sikit kot sebab 4 orang sekali . ehehe

First , dia suruh perkenalkan diri . Brum brumm kitorang perkenalkan diri masing² . Lepastu prof tu tanya (prof yang interview tu dua orang , laki ) , "Lelaki lebih pandai daripada perempuan . Setuju atau tidak ? " . Ok , aku yang first kene bincang kan . Alhamdulillah dapat jawab dengan baik :) Then , dia tanya² lagi .
Antara soalan dia , "Berapa tarikh sambutan hari guru ? " , "Apa tema hari guru tahun ni ? " , and ada lagi la . Aku lupa dah . But , takda satu pun soalan about sains pertanian ? Prof just tanya , sanggup ke awak amik sains pertanian ni . kene duk bawah panas , tanam itu ini . Haha .what ? aku just jawab sanggup jer la .huhu .

Lepastu kan .The best part happen . Prof suruh kitorang nyanyi . NYANYI ok . Ni nak temuduga AF ke apa ? Lantak la . And once again , aku yang first ? arghh . Aku blur , kepala aku tak tau nak nyanyi apa . Mana la aku sempat nak sediakan lagu . huhu .Aku teringat lagu raya , aku cakap kat prof , boleh tak nak nyanyi lagu raya . Dia cakap jangannn . raya lambat lagi , puasa pun belom . Ok , satu bilik tu gelakkan aku -_- . Prof tu pun suruh calon yang lain dulu . Sorang nyanyi lagu "putih² melati " , "sayang" . Yang sorang lagi dia tak boleh nak nyanyi . tak biasa katanya . Dia orang kuantan , jadi prof tu pun suruh dia cerita dalam dailek kelantan . Sampai part aku balik . *gelabah lagi sekali . Tetiba aku rasa nak nyanyi lagu "1 Malaysia" . Haha . aku pun nyanyi la . *sumbang gila . Lastly , sebelom tamat interview tu . Prof tanya sorang² , ibu negeri bagi negeri tertentu apa kan . Ada yang dapat jawab , and ada yang tak leh . Prof tanya aku , ibu negeri bagi selangor apa . Ok aku merapu , sbb gelabah punya pasal . Aku jawab la Kuala Lumpur . Diorang gelakkan aku ? haha . malu gilaa . ishhh . 

Then aku balik . Aku search kat internet . Ibu negeri selangor , shah alam la . Hishhh . Malunye akuuuu -_-
Why aku cakap ni temuduga terbaik ? First sebab kene nyanyi (haha) , then sebab prof² tu baik gila and sporting gilaaa . Sukeee ^_^



♥ END . Thanks sudi baca celoteh tasya ヅ meow meow ◕‿◕

22 nota kaki si comel :):

  1. wahhh bestnya dpt interview UPSI,
    dyh dari hari tu tunggu2x interview tp xde rezeki la TASYA..huhu hope TASYA dpt jadi cikgu kelak,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin :) . Takpe , maybe rezeki sys dayah ada di mana2 . Good luck in ur life yaa :)

      Delete
  2. hilarious!! sumbang giler ke dik? aish klu sis tak tau la nak nyanyi ape ye?
    sis pun penah kena sakat by penemuduga. Memg malu tahap gaban.

    story of ur life :D

    NEWAY, congrates. I wish the very best for u.

    XOXO

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sumbang bagi sy kak . haha . Tenkiu sys comel :)

      Delete
  3. semoga sis dpt interview ni :) btw sis boleh try dulu tau korset tu, confirm slim. Akak ade free trial. Thanks for dropping at my blog .. all the best sis!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin . Thanks akak ! . wahh . nak slim ! nak nak . hehe .

      Delete
  4. haha..nice..
    tahniah n gudluck eh..

    ReplyDelete
  5. act sy pon xtau ibu negeri selangor ap..

    ReplyDelete
  6. semoga temuduga tu berjaya ye dik...akak dah nk tinggalkan upsi dah...tinggal beberapa hari jer lagi...gud luck dik...

    jemputlah ke blog akak kalau ada masa...:)
    http://tintasirama-rama.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Amin . Wahh . excited nya dah nak habis . Semoga akak berjaya dapat teruskan kerjaya nnti dh tamat upsi . Thanks akak :)

    ReplyDelete
  8. ceritanya bagus
    visit my blog http://hijaberstrendshop.blogspot.com/
    thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks visit and already visit ur blog :)

      Delete
  9. Salam.

    Tasya..tahniah..dpt lepas stage temuduga dgn baik.

    Hahaha, salu temuduga, mcmtula, tak tnya mana berkaitan dgn apa yg kita ambik, lebih pda soalan2 diluar topik. Bukan nak tgk sgt pengetahuan kita, tpi lebih pda keyakinan diri sbnrnya.

    Kenapa time suh menyanyi tu tak jwb cmni, "suara adalah aurat", ahahaha, kompem speechless penemuduga,hahaha

    #Tasya, pasal cubaan dsgn tmplate tu, tu mmg 1st time akk buat,hehe. Agak2 tasya nak tempah, boleh je,insyaAllah, ewahhh, buat promotion,hahahah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wssalam sys lana :)

      Thanks kak . tu la pasal , geram betol . "suara adalah aurat" , Hahahaha . yelah kan . kenapa lah tak terfikir pun .Best jugak buat penemuduga tu speechless . ishh , terlepas peluang keemasan . HAHA *gelak jahat .

      #woww . rasa macam nak jerr . discount ada tak kakk . hehe :D

      Delete
  10. ler biar benar awk xtau ibu negeri selangor shah alam haha! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang tak tau . Nampk sgt x amik tau kan . HAHA :D

      Delete
  11. Hahaha~ Kelakar la iv ni. Siap suruh nyanyi. Hahaha macam mana Sya boleh tak tahu ibu negeri Selangor tu? Nak gelak kuat2 boleh tak? ;p Hiks.

    ReplyDelete
  12. Hahaha . kak aidaaaa . x baik tau x baik . sya mmg tak tau sbb x pernah amik tau *terok kan . Haha :D

    ReplyDelete